Om Smartbo

ForsidenOm Smartbo

Om Smartbo

 

SmartBos målsetning er å redusere kostnader for energieffektive bygg ved å effektivisere prosjektering og produksjon. Mange kommuner er opptatt av å møte fremtidens byggstandard og redusere egne klimautslipp, og vi satser derfor i første omgang på kommunale bygg som barnehager, omsorgsboliger og kommunale utleieboliger.

Vi utvikler modeller av bygg som tilbys som ferdig prosjekterte løsninger, og har utviklet et elementbasert byggesystem i massivtre (et limtre produkt) som gjør at vi kan bygge de ulike modellene med mest mulig like elementer.

Massivtre har mange av de samme egenskapene som laftede tømmerbygg og holder godt på varmen om vinteren mens det er naturlig svalt om sommeren. Med massivtre trenger vi ikke å benytte dampsperre og får derfor en diffusjonsåpen konstruksjon. Dette bidrar til at fuktigheten som dannes transporteres vekk og fuktproblemer unngås.

Elementene produseres i et tørt fabrikkmiljø, og monteres under telt. Gode logistikkløsninger og metoder på byggeplass, sikrer at det ferdige bygget monteres på kort tid og gir god totaløkonomi.

Prosjektering av energieffektive bygg er mer komplisert og dyrere enn tidligere byggestandarder, og det er derfor mye å spare på ferdigprosjekterte løsninger.

Når bygget er ferdig sørger passivhusstandard og massivtrekonstruksjon for at drift- og vedlikeholdskostnader reduseres betydelig og øker verdien på bygget.